Nieuws


DUURZAAM PRODUCEREN

 

Milieu vriendelijk produceren staat bij Wasserij Edam hoog in het vaandel. We zullen hier ook in blijven onderzoeken en ontwikkelen om te laten zien dat we het echt menen met onze milieu verantwoordelijkheden.

  

Wasserij Edam schaft haar textiel aan bij leveranciers die GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd zijn. Onze textiel leveranciers zijn gecertificeerd door de GOTS. GOTS is de wereld wijde standaard die er strikt op toeziet, dat van kiem tot en met de productie van katoen, mens en milieu centraal staan.

 

Energieverbruik is een belangrijk aspect in de industriële wasserij. We maken gebruik van “groene stroom” en daarbij is het streven om minimaal energie- en grondstoffenverbruik per kg wasgoed te gebruiken. Door de aanschaf van twee moderne wasstraten, die milieu vriendelijker zijn, is het verbruik van energie en chemicaliën lager geworden en hebben we daar een grote stap vooruit gezet naar duurzamer produceren.

 

De zeep- en chemicaliën leverancier van Wasserij Edam, die zich heeft laten certificeren door het onafhankelijk instituut SGS aan de hand van de ISO 14001-norm, speelt ook een belangrijke rol binnen de (industriële)wasserij. De leverancier waar wij nauw mee samen werken is een vooruit- strevende organisatie en gaat verder met ontwikkelen van het verduurzamen van het wasproces. Zo worden de grondstoffen zorgvuldig geselecteerd en wordt er gekozen voor duurzame ingre- diënten. Voor sommige producten die het bedrijf heeft ontwikkeld, hebben zij milieu certificaten voor ontvangen.  De specialisten binnen hun organisatie doen, op verzoek van ons,  controles uitvoeren en geven advies op maat over het optimaliseren van het wasproces.